piątek, 18 maja 2012

Sałatka z ciecierzycą i rukolą.


         Tym razem pożywna sałatka ....





Cieciorka to roślina,która w diecie wegetariańskiej stosowana jako zamiennik mięsa. Zawiera żelazo, potas, fosfor, błonnik i większość witamin z grupy B, a jej przyjemny, delikatnie orzechowy smak sprawia, że sałatka z jaj dodatkiem jest chrupiąca i smaczna.

 
Składniki:

  • 1 szklanka suchej cieciorki lub 2 puszki gotowej
  • 1 paczka mix sałat z rukolą z biedronki
  • 4 pomidory
  • 1 opakowanie sera feta
  • pęczek szalotki lub szczypiorku
  • 1 sos grecki do sałatek z kamisa


Wykonanie:

  • Cieciorkę trzeba namoczyć na noc, a rano gotować około 1 godz.
  • Pomidory pokroić na ćwiartki.
  • Ser feta w kostkę pokroić.
  • Szalotkę lub szczypior posiekać.
  • Wszystko wymieszać z rukolą i zimną ciecierzycą.
  • Polać sosem przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
  • Smacznego.

Brak komentarzy: