Tym razem pożywna sałatka ....
Cieciorka to roślina,która w diecie wegetariańskiej stosowana jako zamiennik mięsa. Zawiera żelazo, potas, fosfor, błonnik i większość witamin z grupy B, a jej przyjemny, delikatnie orzechowy smak sprawia, że sałatka z jaj dodatkiem jest chrupiąca i smaczna.
Składniki:
- 1 szklanka suchej cieciorki lub 2 puszki gotowej
- 1 paczka mix sałat z rukolą z biedronki
- 4 pomidory
- 1 opakowanie sera feta
- pęczek szalotki lub szczypiorku
- 1 sos grecki do sałatek z kamisa
Wykonanie:
- Cieciorkę trzeba namoczyć na noc, a rano gotować około 1 godz.
- Pomidory pokroić na ćwiartki.
- Ser feta w kostkę pokroić.
- Szalotkę lub szczypior posiekać.
- Wszystko wymieszać z rukolą i zimną ciecierzycą.
- Polać sosem przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
- Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz