Kolejny mecz jest już rozgrywany.
Kolejny raz szykuję przekąski dla moich kibiców.
Mecz jest w godzinach wieczornych. Kolacja. Tradycyjnych kanapek nikt nie chce jeść. Muszę się wykazać własną inwencją twórczą. Robię więc przekąski ( dwie wersje do wyboru).
Z serem białym, oraz z jajkiem i łososiem wędzonym.
Stawiam na bombę witaminową, choć szybka wersja z gotowymi pastami z łososia lub serem fromage (paprykowy lub czosnkowy ) też mogły by być rewelacyjne.
Składniki na 8 porcji z łososiem:
- 8 krakersów
- ½ łososia wędzonego
- 2 jaja
- 1 cebulka szalotka
- 1 pomidor
- sól, pieprz, szczypiorek do posypania
Wykonanie:
Ugotować jajka na twardo.
Pokroić w kostkę łososia, cebulkę i pomidora .
Obrać i pokroić drobno jajka.
Wymieszać wszystko razem i przyprawić solą i pieprzem.
Pastę nakładać delikatnie na krakersy.
Wierzch posypać szczypiorkiem.
Składniki na 8 porcji z serem:
- 8 krakersów
- 15 dag sera białego
- 2 łyżki śmietany
- szczypiorek
- sól, pieprz, papryka słodka do posypania
Wykonanie :
Ser i śmietanę wyrobić widelcem na gładką masę.
Dodać pokrojony szczypiorek.
Doprawić solą i pieprzem.
Pastę nakładać delikatnie na krakersy.
Wierzch posypać papryką słodką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz