Zaczęło się truskawkowe szaleństwo.
Tym razem zrobię bardzo szybki serniczek z musem truskawkowym.
Nie jest to jednak danie obiadowe, ale z powodzeniem można podać dzieciom na kolację z bułeczką maślaną.
Polecam.
Składniki na 3 pucharki serniczka:
20 dag sera białego ( śmietankowy )
1 galaretka truskawkowa
Mus truskawkowy:
½ kg truskawek
2 łyżki cukru wanilinowego
Wykonanie musu:
- Truskawki i cukier zmiksować blenderem.
Wykonanie serniczka:
- Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody.
- Ser zmielić lub zmiksować.
- Do sera dodać tężejącą galaretkę i razem zmiksować.
- Przełożyć do pucharków .
- Odstawić do lodówki na około godzinę do stężenia.
- Po tym czasie przełożyć na talerzyk i polać musem truskawkowym .
- Udekorować truskawkami.
- Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz